top of page

Borstvergroting

Borstvergroting, of ook wel borstaugmentatie genoemd, is het chirurgisch plaatsen van borstimplantaten om het volume en de projectie van de borsten te vergroten of om een aanzienlijke mate van asymmetrie tussen de twee borsten te verbeteren.

  • natuurlijke kleine borsten te vergroten

  • het verloren borstvolume na zwangerschap, na borstvoeding of na gewichtsverlies te herstellen

  • een betere symmetrie te bekomen wanneer de borsten verschillend zijn in grootte en vorm.

De ingreep

Bij een borstvergroting wordt via een kleine incisie, meestal in de borstplooi, de prothese voor of achter de borstspier ingebracht. Die keuze wordt vooraf met u besproken en hangt af van verschillende factoren: of er genoeg eigen borstweefsel aanwezig is, de familiale voorgeschiedenis, persoonlijke voorkeur.

De ingreep gebeurt altijd onder algemene narcose en duur ongeveer een uur.

De hechting ­ een fijne doorlopende draad – wordt na een week verwijderd.

Na de ingreep

De wonde na een borstvergroting wordt bedekt met een douchepleister en u krijgt een speciale steunbeha die u gedurende een maand dag en nacht moet dragen. Zo ondersteunt u de nieuwe vorm van uw borsten en beperkt u de zwelling. Wanneer de prothese achter de spier is ingebracht komt er ook nog een bovenband bij.

Als u wakker genoeg bent om de ontwaakzaal te verlaten, gaat u naar uw kamer in de dagkliniek. U mag dezelfde dag nog naar huis, maar wel met een chauffeur!

We geven u een brief mee met tips en instructies om de genezing vlot te laten verlopen.

Het resultaat

Het resultaat is direct zichtbaar, hoewel u er rekening mee moet houden dat de zwelling van de eerste dagen nog zal afnemen. Hoe langer u de prothesen heeft, hoe natuurlijker ze er zullen uitzien.

Af en toe hebt u minder gevoel in de tepels, maar dat komt geleidelijk aan terug.

De littekens zullen van een roze streep vervagen tot een dun wit lijntje.

bottom of page