top of page

Liposuctie of liposculptuur

Liposuctie en liposculptuur zijn benamingen die door elkaar gebruikt worden. Liposuctie betekent letterlijk: het wegzuigen van vet. Nadat de techniek verfijnd werd, ging men de term ‘liposculptuur’ gebruiken. In het begin werden geen producten gebruikt om zwelling en blauwe plekken tegen te gaan en waren de buisjes aan de dikke kant.

Ondertussen is de techniek enorm geëvolueerd: de afzuigbuisjes of canules zijn veel fijner geworden en er wordt een vloeistof ingespoten tegen pijn, zwelling en blauwe plekken, wat de ingreep voor u veel comfortabeler maakt.

Liposuctie kan overal op het lichaam worden uitgevoerd, maar de huid moet nog elastisch en strak zijn, met zo weinig mogelijk striemen. Veelal worden plaatsen behandeld waarop sporten en diëten weinig invloed hebben: rijbroek, love handles, onder­ en bovenbuik. Maar ook de binnenkant van de dijen, de armen en de onderkin kunnen flink geüpgraded worden.

Liposculptuur zal het lichaam beter ‘sculpteren’ of vorm geven, maar het is géén methode om te vermageren.

De ingreep

Eerst wordt een vloeistof ingespoten met medicatie tegen pijn en blauwe plekken.

Daarna wordt via enkele zeer kleine incisies met fijn canules vet opgezogen.

De ingreep duurt ongeveer 1 tot 2 uur afhankelijk van het aantal zones dat behandeld wordt en kan gebeuren onder lokale verdoving met sedatie of algemene anesthesie.

Na de ingreep

U krijgt een lipopanty, korset of buikband aan om een zekere druk op de behandelde zone(s) uit te oefenen. Daardoor treedt minder zwelling op en is het resultaat meer egaal.

De drukkledij moet een maand gedragen worden. Wanneer u wakker genoeg bent mag u de ontwaakzaal verlaten en verder uitrusten op uw kamer.

U mag later op de dag naar huis, maar u mag niet zelf rijden.

U krijgt een brief mee met raadgevingen om een goede genezing te bevorderen.

U krijgt ook een afspraak om de hechtingen na een week te laten verwijderen.

Het resultaat

Na een 6­-tal weken volgt een eerste evaluatie en na een 6-­tal maanden kunt u het eindresultaat beoordelen.

Het behandelde gebied zal strakker zijn en de littekens nauwelijks zichtbaar.

bottom of page