top of page

Benen en dijen

Wanneer u last hebt van lokale vetophopingen op uw dijen maar uw huid nog elastisch is, kan een lipsculptuur u waarschijnlijk helpen. De dijlift is vaak noodzakelijk na een fikse vermagering of door de verslapping van de huid bij veroudering. Er ontstaat overtollige huid die storend en niet mooi is. In de zomer kan gewoon stappen de huid al irriteren, zeker als de binnenkant van de dijen wat dikker is.

Dijlift

Als het huidoverschot beperkt is, kan een dijlift waarbij het litteken in de liesplooi ligt, voldoende zijn. Met een belangrijker huidoverschot wordt het litteken verlengd tot ongeveer 10 cm boven de knie aan de binnenkant van de bovenbenen. Vaak worden deze ingrepen gecombineerd met liposculptuur, waardoor meer huid kan worden weggenomen. De ingreep heeft plaats onder algemene anesthesie en duurt ongeveer 2 uur.

Na de ingreep

Indien de ingreep onder algemene anesthesie plaatsvond wordt u na een kort verblijf in de ontwaakzaal naar uw kamer gebracht om verder uit te rusten. U mag later op de dag naar huis, maar u mag niet zelf rijden.

Gedurende ongeveer 4 weken moet u een speciale panty dragen die de huid en het litteken extra ondersteunt. De eerst dagen zult u enige hinder ondervinden als u rechtop zit of stapt.

Het resultaat

Pas na enkele weken kunt u het definitieve resultaat van de dijlift bewonderen.

Evenals bij de armlift worden de littekens steeds minder zichtbaar, maar dit kan tot een jaar duren. De kleine littekens van de liposculptuur genezen echter heel snel.

Om de genezing te bespoedigen kunt u endermologiebehandelingen (LPG) overwegen die de huid sneller strak en mooier maken.

bottom of page