top of page

Borstlift (met of zonder prothesen)

Vaak kunnen de borsten eenvoudig gelift worden door het plaatsen van prothesen. Dat is het geval wanneer de borst minder volume gaat vertonen, maar het huidoverschot niet te groot is en de tepel nog boven de borstplooi zit.

Wanneer de borsten zo doorhangen dat de tepel zich onder de borstplooi bevindt kan een borstlift een betere oplossing zijn. Het kan zonder implantaten als er nog genoeg volume is, en anders combineren we de borstlift mét het inbrengen van prothesen. Ook als de borsten wat te groot zijn of ongelijk, kan dat tijdens de borstlift gecorrigeerd worden door de verwijdering van wat klierweefsel.

De ingreep

Met een incisie rond de tepelhof, en soms ook van de tepelhof naar de borstplooi, wordt het teveel aan huid, vet­ en eventueel klierweefsel weggenomen. In veel gevallen wordt de tepelhof verkleind. Tepel en tepelhof blijven wel verbonden aan het klierweefsel maar worden hoger gepositioneerd.

Meestal plaatsen we drains om het overtollige wondvocht van de eerste dagen te laten wegvloeien.

De ingreep duurt ongeveer 2 uur en wordt altijd onder volledige narcose uitgevoerd.

Na de ingreep

De wond wordt bedekt met een douchepleister en u krijgt een speciale steunbeha die u gedurende een maand dag en nacht moet dragen. Zo ondersteunt u de nieuwe vorm van uw borsten en beperkt u de zwelling.

Als u wakker genoeg bent om de ontwaakzaal te verlaten, gaat u naar uw kamer in de dagkliniek. U mag dezelfde dag nog naar huis, maar wel met een chauffeur!

We geven u een brief mee met tips en instructies om de genezing vlot te laten verlopen.

De drains worden na maximaal 3 dagen verwijderd, de hechtingen na een week. U krijgt hiervoor een afspraak.

Het resultaat

Door de gebruikte operatietechniek lijken de borsten te hoog gebracht, maar na een paar weken gaan ze er natuurlijk uit zien. De littekens vervagen van een roze streep tot een fijn wit lijntje.

bottom of page